Despre C.A.R

Misiunea asociatiei C.A.R. FAUR-IFN

Asociatia C.A.R. FAUR-IFN exista pentru a oferi membrilor serviciile unei institutii solide, disciplinata financiar, avand resurse umane calificate, care deservesc nevoile financiare de economii si imprumuturi.

Serviciile asociatiei C.A.R. FAUR-IFN se adreseaza persoanelor cu domiciliul sau locul de munca in Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Ialomita, Teleorman si Calarasi.

Traditie

Casele de ajutor reciproc, denumite generic C.A.R., au in tara noastra o traditie de trei generatii, reunind aproximativ un milion de membri, cuprinsi in peste 2.000 de unitati, organizate in uniuni si federatii, atat la nivel teritorial cat si national.

Consacrate in decursul a celor peste sapte decenii de activitate ca organizatii non-profit create de salariati, ele au constituit in timp, pentru membri, unicul mijloc de rezolvare a unor probleme financiare, de indeplinire a unor proiecte.

Continuitate

Desfasurandu-si activitatea in baza OG 26/2000 (aprobata prin Legea 246/2005) si a Legii nr. 122/1996 cu completarile si modificarile ulterioare si a statutelor proprii, casele de ajutor reciproc sunt independente in raporturile cu alte organizatii politice sau obstesti, organisme economice, de stat, administrative, sindicale etc.

In ultimii ani, asociatia Casa de Ajutor Reciproc Faur cunoaste o ampla activitate de consolidare si modernizare, de diversificare a serviciilor oferite membrilor, valorificand in conditiile economiei de piata atuul traditiei, al conditiilor avantajoase oferite.

Principii ale activitatii asociatiei C.A.R. FAUR-IFN

  • Membri se ajuta intre ei pentru imbunatatirea situatiei lor economice.
  • C.A.R. sunt institutii avand ca membri persoane fizice care indeplinesc conditiile legii 122/1996 si a statutului propriu al casei, lucrand in aceeasi unitate sau fiind membri ai aceleiasi comunitati.
  • Caracterul colectiv al organelor de conducere
  • Consiliul Director al asociatiei C.A.R. FAUR-IFN este compus din membri activi alesi.
  • Protejarea fondurilor sociale ale membrilor contra inflatiei.

Viziunea asociatiei C.A.R. FAUR-IFN

C.A.R. FAUR-IFN doreste sa fie institutia financiara care vine permanent in intampinarea nevoilor membrilor sai.