· educatie financiara  · 2 min read

Micii eroi, vise MARI și cutia magică

Descoperă aventura economisirii - de la copii curioși la tineri responsabili

Descoperă aventura economisirii - de la copii curioși la tineri responsabili
  • Într-un oraș plin de viață și culoare, așa cum avem multe dintre orașele noastre de astăzi, trăiau doi frați curajoși, energici și îndrăzneți care își doreau multe jucării.
  • Într-o zi, cei doi copii au descoperit o cutie veche în podul casei bunicilor. În cutie se afla o sumă mică de bani, dar pentru copii era o adevărată comoară.
  • Curioși, copiii au început să întrebe bunicul despre bani și despre cum au ajuns acolo. Bunicul le-a povestit cum a economisit el bani pentru a-și putea construi casa în care locuia acum. I-a învățat pe cei doi copii despre cum poți economisi și cum banii pot fi folosiți într-un mod înțelept pentru a aduce beneficii pe termen lung.
  • Copiii, inspirați de povestea bunicului, și-au propus să își facă propriul plan de economisire. Au început să economisească fiecare bănuț pe care îl primeau, punându-i într-o cutie specială, pe care au numit-o “Cutia viselor”. În fiecare săptămână, ei adăugau câteva monede sau bancnote în cutie, visând la lucrurile pe care și-ar dori să le cumpere sau să le îndeplinească.
  • Pe măsură ce treceau săptămânile, copiii observau cum suma de bani din cutia lor creștea. Micii eroi au învățat să își gestioneze banii cu înțelepciune, să nu îi cheltuie pe lucruri de care nu au nevoie și să își îndrepte economiile către obiective mai importante. Astfel, copiii au învățat nu doar să economisească bani, ci și să își dezvolte responsabilitatea și disciplina în gestionarea lor.
  • Pe măsură ce au crescut, micii eroi au continuat să aplice lecțiile învățate despre economisire și au devenit doi tineri responsabili și independenți, cu o perspectivă asupra banilor și a modului în care aceștia pot influența viața lor.
Înapoi la Noutǎți